4H-kesätyöhaaste

4H-kesätyöhaasteella lisää töitä nuorille

 

Mynämäen-Nousiaisten alueella 4H:n kautta 149 nuorta saa vuosittain kesätyön joko palkkatyössä tai 4H-yrittäjänä. 4H-yhdistys on valmis ohjaamaan yhä useamman nuoren kesätyökokemusta. Siihen kutsumme mukaan paikalliset yrittäjät ja yritykset.

4H-kesätyöhaasteen kautta yritysten on helppo lähteä mukaan mahdollistamaan yhä useamman nuoren kesätyökokemus. Haasteeseen olemme valinneet kolme vaihtoehtoa; Kesäyrittäjyyden tukeminen, nuoren palkkatyö 4H-yhdistyksen tehtävissä tai nuoren palkkaaminen 4H-yhdistyksen kautta yrityksen tehtäviin. 

• 4H-kesätyöhaasteeseen mukaan lähteminen on yrityksille helppoa, se onnistuu kätevästi osoitteessa www.4h.fi/annakesätyö.

• 4H:n kautta 13–28-vuotiaat nuoret voivat saada palkkatyön tai he voivat perustaa oman 4H-yrityksen.

• 4H-yhdistys maksaa vuosittain palkkoja ___ nuorelle. Oma 4H-yritys on jo ___ nuorella.

• 4H:n arvot pohjautuvat H-kirjaimilla alkaviin sanoihin; Head (harkinta), Hands (harjaannus), Heart (hyvyys) ja Health (hyvinvointi)

4H:ssa oppii tekemällä!
 

4H:n toimintaperiaatteena on tekemällä oppiminen. Nuori pääsee mukaan toimintaan ja työn tekemiseen olemalla oma hyvä itsensä. Keskitymme nuoren vahvuuksiin, myönteisiin ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin. On vastuullinen teko auttaa nuorta työelämän alkumetreillä.

4H:ssa tehtävä kesätyö voi olla esimerkiksi piha- ja puutarhatöitä tai jäätelön myyntiä. 4H-yhdistys on nuoren työantaja, ja palkkaus on työehtosopimuksen mukainen.